5 Toonaangevende Trends in Standontwerp voor 2023

Wanneer het gaat om beurzen en evenementen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends. Het standontwerp is meer dan alleen een fysieke ruimte; het is een afspiegeling van je merkidentiteit en een middel om met potentiële klanten te communiceren. Hieronder verkennen we de vijf meest prominente trends in standontwerpen voor 2023:

  1. Duurzaamheid voorop Met een groeiende nadruk op milieubewustzijn, geven bedrijven de voorkeur aan duurzame en eco-vriendelijke materialen. Biologisch afbreekbare prints, herbruikbare displays en energiezuinige verlichting zijn slechts enkele voorbeelden van hoe standontwerp ‘groen’ gaat.
  2. Technologie-integratie Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en interactieve schermen veranderen de manier waarop bezoekers stands ervaren. Deze technologieën bieden een meeslepende ervaring, waardoor bezoekers langer blijven en meer betrokken zijn.
  3. Modulaire en flexibele ontwerpen Met evenementen van verschillende groottes op de agenda, is flexibiliteit cruciaal. Modulaire stands zijn aan te passen aan verschillende ruimtes en behoeften, waardoor ze functioneel en herkenbaar zijn.
  4. Open en uitnodigende lay-outs De trend van gesloten en exclusieve stands neemt af. In plaats daarvan zien we meer open en uitnodigende ontwerpen die interactie en toegankelijkheid bevorderen. Door barrières te verwijderen, voelen bezoekers zich meer welkom om binnen te stappen en een gesprek aan te gaan.
  5. Beleving en storytelling Een stand moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een verhaal vertellen. Door branding, visuals en ontwerp te combineren, creëren bedrijven een narratieve ervaring die bezoekers meeneemt op een reis door het merk en zijn waarden.

Conclusie

De trends in standontwerp voor 2023 laten een verschuiving zien naar duurzaamheid, technologische integratie en bezoekerservaring. Bedrijven die op de hoogte blijven van deze trends zullen beter in staat zijn om zich te onderscheiden op beurzen en evenementen, en een blijvende indruk achter te laten bij hun publiek.

Website by Webroots