Het succes van de standbemanning

“De vent maakt de tent”

Dit gezegde geldt zeker ook voor de bemanning van uw stand. Al is de stand ‘top of mind’ en heeft het uw organisatie een klein kapitaal gekost, de standbemanning is mede bepalend om het succes te kunnen realiseren.

Een eerste indruk maakt u maar één keer.Veel bedrijven nemen automatisch aan dat hun sales- en/of management medewerkers het meest geschikt zijn om als standbemanning in te zetten. Op een beurs kan het contact met de klant anders dan u regulier gewend bent verlopen. Het kan dan ook goed zijn om bijvoorbeeld een binnendienst medwerker als standbemanning mee te laten draaien, wat uiteindelijke ook voor de klantrelatie een positief effect heeft.

Vaak is de achtergrond van een prospect (nog) onbekend en het eerste contact moment kort/vluchtig. Het zogenaamde ‘aansluiting maken’ moet hierop dus goed worden afgestemd.

Prospects verdienen het om actief en open benaderd te worden anders kunnen ze zo weer weg zijn. Het langs de stand lopen is een vluchtig moment. Wanneer u eenmaal in contact bent doseer dan uw informatie. Geef alleen de informatie naar de behoefte van de prospect en laat vooral de ander aan het woord.

Wat wel doen:

 • Gepast kleden
 • Toon daadwerkelijke interesse
 • Voldoende standbemanning
 • Open vragen stellen

Wat niet doen:

 • Niet hangen, krant lezen etc
 • Onnodig lange gesprekken
 • Standaard openingen
 • Gesloten vragen stellen

Het loont om de standbemanning goed te trainen. Wanneer u bovendien duidelijke beursdoelstellingen met elkaar formuleert en werkt aan de teamspirit zult u een mooi beursresultaat behalen.

Nog even alles op rij

Rendement uit uw beursdeelname door

 1. Duidelijkheid en inzicht in het waarom van uw beursdeelname
 2. Bereid uw beursdeelname goed voor met een ervaren en betrouwbare partner. Een goede voorbereiding is het halve werk!
 3. Maak een beursdeelname plan
 4. Bepaal gericht uw standbemanning

NL EPXO is ervan overtuigd dat u met deze korte en bondige handvatten een succesvolle beurs zult draaien.

Website by Webroots