Standbouw Kosten

Als je overweegt om deel te nemen aan één of meerdere vakbeurzen of consumenten beurzen dan zal je jezelf de vraag stellen; “wat kost een beursdeelname mij nu eigenlijk”. Ook als ervaren deelnemer aan beurzen is het goed om van tijd tot tijd een overzicht van de beursdeelname kosten te maken. Wat zijn reële kosten voor bijvoorbeeld een beursstand, standhuur, de inzet van personeel en bijkomende promotie activiteiten?

Kosten Beursdeelname

De kosten van een beursdeelname zijn afhankelijk van verschillende factoren. De meeste bepalende zijn:

  1. Vierkante meterprijs (standhuur) van de beurs – deze variëren enorm maar hou rekening met €175,00 t/m €350,00 per meter.
  2. Is de beurs in Nederland of in het buitenland vanzelfsprekend brengt een beurs in het buitenland meer kosten met zich mee.

Hoewel het moeilijk is om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat een beursdeelname kost, omdat er verschillende factoren zijn die hierin een rol spelen, is hier zeker een goede richtlijn in te geven. Hieronder treft u diverse handvatten om de kosten van een beursdeelname in kaart te brengen en adviezen om kosten te besparen.

Om inzicht te krijgen in de verschillende kosten die bij een beursdeelname komen kijken kan je uitgaan van de volgende verdeling:

  • 35% van de kosten zijn voor het huren van een stand locatie (m2)
  • 35% van de kosten zijn voor standbouw/beursstand
  • 15% voor personeelskosten incl. reis en verblijfkosten
  • 15% voor de promotie en marketing rondom de beurs (mailingen, advertenties, give a ways etc.)

Standhuur factor 3 is de totaalprijs van de beursdeelname.

Om een goede inschatting van de totale kosten van jouw beursdeelname te krijgen, hanteer je grofweg de volgende rekensom: Neem de kosten voor het huren van alleen de standruimte, en vermenigvuldig dit met een factor 3.

Natuurlijk is dit een inschatting, deze is gebaseerd op beursdeelname in Nederland of direct omringende landen zoals Duitsland, Belgie. In dergelijke landen zijn de kosten qua beurststand en standbouw vergelijkbaar.

Hou er wel rekening mee dat bij beurzen in het buitenland de reis- en verblijfkosten hoger zijn.

Standhuur: kosten per m2 meter Het huren van vierkante meters bij een beursorganisatie in de Benelux bedraagt gemiddeld tussen de
€175,00 en €550,00 per m2. Dat betekent dus dat je voor een stand van 25 m2 gemiddeld zo’n €9.000,00 betaald voor allen het oppervlakte.

Volgens de bovenstaande formule “standhuur X 3 = totaalprijs” zullen de kosten van je beursdeelname dus rond de €27.000,00 uitkomen.

Wanneer u meer informatie wilt komen wij graag bij u langs, bel ons op 085-7500 401 of mail ons op info@nlexpo.nl

Waarom NLEXPO?

3D Ontwerp

Op- en Afbouw

Volledige Ontzorging

15 Jaar Ervaring

100% Klanttevredenheid

Wij zijn trots om o. a. voor de volgende bedrijven te mogen werken:

Website by Webroots